Logo Showdown Bonbini

Competitieseizoen 2021/2022 check onze resultaten hier!

Na het afgebroken seizoen van 2019/2020 en het nauwelijks aangevangen seizoen van 2020/2021 hebben we afgelopen seizoen weer gewoon kunnen doen waar we goed in zijn ‘showdownen’. De competitie vond helaas nog wel in aangepaste vorm plaats, maar dat mocht onze hoop op goede resultaten niet drukken. Er waren dit jaar 3 klassen bestaande uit 18 spelers welke allemaal 2 speeldagen kenden. Op dag één speelde elke speler in een poule van 6 waarbij de eerste twee spelers zich kwalificeerden voor plaats 1 t/m 6, speler drie en vier voor plaats 7 t/m 12 en speler vijf en zes voor plaats 13 t/m 18. Vervolgens werd op dag twee gestreden voor de definitieve einduitslag.

Namens onze vereniging komen Marthe en Twan uit in de Hoofdklasse, Joke, Maaike en Sander in de eerste klasse en Yannick in de tweede klasse.

Hoofdklasse:     Marthe wist zich de eerste dag te plaatsen voor plaats 7 t/m 12 en Twan voor plaats 1 t/m 6. De tweede dag hebben ze beiden gestreden voor wat ze waard waren wat voor Marthe resulteerde in een mooie tiende plaats en Twan wist dit seizoen knap als tweede te eindigen.

Eerste klasse:    Joke wist zich boven haar eigen verwachting te plaatsen voor plaats 1 t/m 6, Sander was ook direct zeker van handhaving in de eerste klasse en plaatste zich voor plaats 7 t/m 12. Maaike was helaas verhinderd waardoor zij automatisch terecht kwam in de laagste poule. De tweede speeldag moest Joke helaas verstek laten gaan door ziekte wat voor haar resulteerde in de zesde plaats. Sander heeft goed gespeeld en eindigde op een knappe achtste positie. Maaike moest spelen voor handhaving in de eerste klasse en dat heeft ze zeker gedaan! Ze won al haar wedstrijden en eindigde toch nog mooi als 13e.

Tweede klasse: Yannick wist zich in zijn allereerste competitieseizoen meteen te laten zien! Hij plaatste zich zoals iedereen stiekem al wel een beetje verwachte voor dag twee in de poule 1 t/m 6. De tweede speeldag moest hij vervolgens echt aan de bak, wat resulteerde in spannende en vooral lange wedstrijden. Uiteindelijk heeft hij dit seizoen als vierde weten af te sluiten, wat helaas net niet genoeg is voor rechtstreekse promotie naar de eerste klasse, maar mochten er uitvallers zijn in hogere klassen, is Yannick de eerste die door mag schuiven naar een hoger niveau.

Bekerwinnaar Twan
Bekerwinnaar Twan