Logo Showdown Bonbini

Laatste competitiedag

Op zondag 14 april was de laatste competitiedag voor de hoofdklasse en de eerste klasse. Aan het einde van de dag werd de nacompetitie gespeeld. Het was een lange en spannende dag waarbij er veel op het spel stond. Twan stond na drie speeldagen op een mooie tweede plaats. Het was voor hem een zware dag waarbij hij ook tegen de nummer 1 moest spelen. Die wedstrijd heeft hij weten te winnen. echt een superprestatie. Voor Ingrid stond er niet veel op het spel, ze had een aantal pittige wedstrijden en wilde natuurlijk graag alles winnen en zo hoog mogelijk eindigen.

Marthe stond na drie speeldagen op een eerste plaats. Ook zij had zware wedstrijden en moest er flink voor knokken om dit vast te houden. Joke stond in de middenmoot en voor haar stond er niet veel op het spel. Zowel promotie als degradatie zat er niet in. Sander moest wel even flink aan de bak om degradatie te voorkomen. Er waren een paar leuke Bon-Bini onderonsjes. Altijd weer spannend om tijdens de competitie tegen elkaar te spelen. Marthe en Joke moesten het tegen elkaar opnemen. Zoals ook tijdens de trainingen altijd het geval is waren zij weer zeer aan elkaar gewaagd en werd het weer een lange driesetter waarbij Marthe uiteindelijk de winst naar zich toe wist te trekken. Zeer verdiend. Ook Sander en Joke namen het tegen elkaar op. Een leuke wedstrijd die gewonnen werd door Joke. Maaike was in maart als eerste geëindigd in de derde klasse en mocht deze dag de nacompetitie spelen om eventueel rechtstreeks naar de hoofdklasse te promoveren.

Het was een hele lange dag en om 19:15 kon eindelijk de eindstand worden voorgelezen. En wat heeft Bon-Bini het goed gedaan! Sander is 17de geworden en heeft daarmee zijn deelname in de eerste klasse voor volgend seizoen veilig gesteld. Joke eindigde op plek 12 en mag volgend jaar ook weer uitkomen in de eerste klasse. Marthe is uiteindelijk derde geworden en is daardoor gepromoveerd naar de hoofdklasse. Een geweldige prestatie want het was haar eerste jaar in de eerste klasse.

Ingrid is als 9de geëindigd in de hoofdklasse en Twan heeft zijn tweede plek in de hoofdklasse vast kunnen houden. Geweldige prestaties
Maaike wist helaas haar wedstrijden in de nacompetitie niet te winnen. Maar door haar winst in de derde klasse is zij gepromoveerd naar de tweede klasse. Dit betekend dat Bon-Bini volgend jaar met drie spelers uitkomt in de hoofdklasse, twee in de eerste klasse, 1 in de tweede klasse en 1 in de derde klasse. waar een kleine vereniging toch zo groot in kan zijn.
Op 22 Juni is het NK en de beste twaalf dames en heren van de competitie mogen hieraan deelnemen. Dit betekend. dat Twan, Ingrid, Marthe en Joke zich hier voor hebben geplaatst. Bon-Bini mag trots zijn.

Marthe met beker, als 3e geeindigd in de eerste klasse
Marthe met beker, als 3e geeindigd in de eerste klasse

 

Twan met beker, als tweede geeindigd in de hoofdklasse
Twan met beker, als tweede geeindigd in de hoofdklasse