Logo Showdown Bonbini

Kruikentoernooi Tilburg 2017

Op Zaterdag 9 September was het 24ste kruikentoernooi in Tilburg. Voor onze vereniging namen Twan en Joke deel aan dit toernooi.
Om kwart over 8 vertrokken we vanuit het mooie Achterhoek naar het gezellige Brabant. Gelukkig wilden de ouders van Twan rijden zodat wij heerlijk comfortabel vervoerd werden.
Lekker op tijd kwamen we aan in Tilburg op een prachtige speellocatie. Nadat de poule-indelingen bekend waren gemaakt kon het toernooi om Half 11 beginnen.

In de eerste ronde wist Twan alle wedstrijden te winnen waardoor hij in de A-poule werd ingedeeld. Joke verloor helaas alle wedstrijden en kwam daardoor in de D-poule terecht.
In de tweede ronde wist Twan wederom alle wedstrijden te winnen. Ook joke ging het dit keer beter af en won ook alle wedstrijden.
Beiden waren dus door naar de kwartfinales. Twan wist deze overtuigend te winnen in 2 sets, 11-6 en 11-1. Ook Joke won haar wedstrijd maar had hier wel 3 sets voor nodig.
Dus allebei weer een ronde verder naar de halve finale. Op deze manier gaat de dag wel lekker snel. Twan speelde tegen Jack van Oosterhout. De strijd tussen deze twee mannen is altijd spannend en eigenlijk hadden beiden gehoopt elkaar in de finale tegen te komen. In een heel spannende driesetter waarbij beide heren behoorlijk aan elkaar gewaagd waren wist Twan uiteindelijk net niet te winnen. Joke speelde wederom een driesetter en sloot deze met winst af.
Vervolgens moest Twan aantreden voor de troostfinale om de derde en vierde plek. Dit werd ook weer een spannende strijd waar drie sets voor nodig waren. De eerste set was voor Twan. De tweede werd helaas verloren. Maar gelukkig wist hij de derde met winst af te sluiten. Zo veroverde hij een mooie derde plek in de A-poule.
Joke speelde de finale tegen een Belgische dame. Beiden hadden een aantal supporters mee en dat gaf de nodige steun. Joke verloor de eerste set met 6-12, de tweede werd gewonnen met 12-9. Het werd dus weer een driesetter en het was hard werken. Beide dames gingen gelijk op maar uiteindelijk wist Joke de winst te pakken door de set met 13-11 te winnen.

Na de prijsuitreiking die werd gedaan door de wethouder van sport van tilburg kwamen de felicitaties van alle kanten. Nog even hier en daar bijkletsen en een foto maken voor deze website en om kwart over 6 zaten we in de auto om weer richting de Achterhoek te gaan. Natuurlijk moest er nog even een tussenstop gemaakt worden bij de Mac Donalds voor een welverdiende afsluiting van een supergezellige en geslaagde dag.

Twan en Joke met de bekers en Tilburgse kruik.
Twan en Joke met de bekers en Tilburgse kruik.