Logo Showdown Bonbini

Nederlands kampioenschap showdown 2018

Op zaterdag 09 juni jl. werd in Duivendrecht het Nederlands kampioenschap showdown gespeeld. Aan dit kampioenschap deden Ingrid Welling en Twan kruis mee van onze vereniging. In totaal deden er 12 heren en 12 dames mee.

In de eerste ronde werd er gespeeld in 2 poules van 6 spelers bij zowel de heren als bij de dames. Dat betekende dat ze 5 wedstrijden moesten spelen volgens het best of three systeem. Ingrid deed dit super goed. Zij won alle 5 de wedstrijden. Voor Twan was de eerste ronde iets zwaarder. Hij won ze niet allemaal maar toch wel genoeg om in de tweede ronde bij de beste 4 van het toernooi te eindigen.

De tweede ronde was voor beide de kruisfinale. Ingrid wist ook deze met succes te winnen. Bij Twan lag dit anders hij verloor helaas deze wedstrijd. Dat betekende uit eindelijk dat hij voor plaats 3 en 4 ging spelen. Ingrid had zich geplaatst voor de damesfinale. Deze wist ze helaas niet te winnen. Ze moest genoegen nemen met een mooie tweede plaats. Twan eindigde op een vierde plaats.
Beide hebben zeer goed gespeeld en een mooie prestatie neer gezet.

Tweede plaats ingrid nk

Tweede plaats Ingrid NK.