Logo Showdown Bonbini

Showdown competitie

Ook dit seizoen vond er weer een landelijke showdowncompetitie plaats. Helaas nog wel in aangepaste vorm, maar dat mocht de hoop op goede resultaten niet drukken. Er waren dit jaar 3 klassen, bestaande uit 18 spelers welke allemaal 2 speeldagen kenden. Op dag één speelde elke speler in een poule van 6 waarbij de eerste twee spelers zich kwalificeerden voor plaats 1 t/m 6, speler drie en vier voor plaats 7 t/m 12 en speler vijf en zes voor plaats 13 t/m 18. Vervolgens werd op dag twee gestreden voor de definitieve einduitslag.

Voor onze vereniging kwamen Twan en Marthe uit in de Hoofdklasse, Sander en Maaike In de Eerste klasse en Yannick in de Tweede klasse.

Hoofdklasse: Marthe plaatste zich op dag 1 voor de plaatsen 7 t/m 12 en was daarmee zeker van positiehandhaving in de hoogste klasse. Twan wist zich zoals we stiekem al wel een beetje verwacht hadden voor plaats 1 t/m 6. Marthe behaalde uiteindelijk op de 2e dag een keurige 9e plaats en Twan wist na zijn tweede plaats van vorig jaar er nu wel met de winst vandoor te gaan.

Eerste Klasse: Sander plaatste zich op de 1e dag voor de plaatsen 7 t/m 12 wat betekende dat ook hij daarmee zeker is van positiehandhaving. Hij wist de 2e dag het onderste uit de kan te halen en eindigde op een uitstekende 7e plaats. Maaike was helaas wegens privéomstandigheden zowel de eerste als tweede speeldag verhinderd om deel te kunnen nemen aan de competitie.

Tweede Klasse: Yannick plaatste zich op dag 1 knap voor plaatsen 1 t/m 6. Helaas eindigde hij voor het tweede jaar oprij net naast het podium. Op een vierde plek mag hij ook zeker trots zijn. Hij is hiermee immers de eerstvolgende kandidaat om bij uitval van spelers zijn opwachting te maken in de Eerste klasse.

Na dit jaar stopt de huidige competitieleiding met het in goede banen leiden van de landelijke competitie en het NK. Middels deze weg willen wij de competitieleider (Jack)en de wedstrijdadministrator (Theo) hartelijk bedanken voor hen jaren vol tomeloze inzet. Hopelijk krijgen we net zulke gepassioneerde personen terug op deze posities  als deze mensen. Het gaat jullie goed!

Bijgaand een foto van de prijsuitreiking waarbij Jack Twan zijn beker overhandigd.

Prijsuitreiking waarbij Jack Twan zijn beker overhandigd
Prijsuitreiking waarbij Jack Twan zijn beker overhandigd