Logo Showdown Bonbini

Topprestaties op NK Showdown

Op 22 Juni 2019 werd het NK showdown gehouden in Duivendrecht. Namens onze vereniging mochten Twan, Ingrid, Marthe en Joke deelnemen. Op zich al een geweldige prestatie dat er maar liefst vier spelers zich hebben weten te plaatsen.

Zowel bij de dames als bij de heren werden de voorrondes gespeeld in twee pouls. De nummers 1 en 2 van elke poule gingen door naar de kruisfinales. Ingrid, onze ervaren Nk-ganger, werd derde in haar poule en mocht gaan spelen voor plek 5 of 6. Deze wedstrijd wist zij te winnen waardoor ze op een mooi vijfde plek terecht kwam

Joke werd tweede in haar poule en moest het in de kruisfinales opnemen tegen de regerend Nederlands kampioen. Deze wedstrijd wist ze niet te winnen waardoor ze vervolgens moest spelen voor plek 3 of 4. Na een spannende wedstrijd moest ze genoegen nemen met een vierde plek. Een geweldige prestatie omdat dit haar eerste NK was.

Marthe werd ook tweede in haar poule en de kruisfinale wist zij te winnen, waardoor ze de finale mocht gaan spelen. Het werd een zeer spannende wedstrijd die zij helaas niet wist te winnen. Zo werd zij tweede van Nederland. Een heel knappe prestatie omdat het voor haar ook haar eerste Nk was.

Tot slot onze Twan. Hij werd eerste in zijn poule en ook de kruisfinale wist hij te winnen. Dus in de finale. Deze wedstrijd werd als laatste van de dag gespeeld en de zaal stroomde vol met spelers en andere belangstellenden die deze wedstrijd niet wilden missen. Het was een spannende strijd, maar uiteindelijk wist Twan met volle overtuiging te winnen en mag hij zich dus Nederlands kampioen noemen. Dit betekend ook dat hij in Oktober mag gaan deelnemen aan het WK in Italië.

Wij zijn als vereniging ontzettend trots op de prestaties die onze spelers hebben neergezet.

Marthe en Twan met de gewonnen bekers
Marthe en Twan met de gewonnen bekers