Logo Showdown Bonbini

Twee Gelderse sporters schitteren op NK Showdown

Op zaterdag 10 juni jl. hebben Ingrid Welling (39) uit Wehl en Twan Kruis (19) uit Nieuw-Dijk deelgenomen aan het Nederlands kampioenschap showdown. Showdown is een flitsende sport die speciaal ontwikkeld is voor mensen met een visuele beperking. Het wordt volledig op het gehoor gespeeld.

Het NK. Vond plaats in Duivendrecht waar ook de competities worden gespeeld.
In de eerste ronde moesten beide spelers 5 wedstrijden spelen om vervolgens door te gaan naar de tweede ronde. Ingrid wist alle wedstrijden te winnen en Twan vier van de vijf, daardoor gingen ze beide als nummer 1 in hun eigen poule door naar de kruisfinales. Ook deze werden met succes afgesloten.
Nederland heeft al 5 jaar op rij bij zowel de heren als dames dezelfde kampioen. Twan en Ingrid hadden gehoopt om daar dit jaar eens verandering in te brengen maar helaas, de regerend kampioenen hebben met overtuiging gewonnen.
Beiden moesten genoegen nemen met een tweede plaats en waren daar zeker erg blij mee. Voor Ingrid was dit haar elfde Nk. En voor de negende maal mocht zij het erepodium betreden. Een geweldige prestatie om al zo lang op het hoogste niveau mee te draaien. Voor Twan was dit het derde NK en na vorig jaar als derde geëindigd te zijn is ook hij dit jaar Tweede geworden. Dit met hulp van coach vader Bennie. Een prima prestatie en Twan is zeker een aanstormend talent die deze stijgende lijn hopelijk volgend jaar gaat voortzetten.

Onze toppers Twan en Ingrid
Onze toppers Twan en Ingrid

Als vereniging SV Bon-Bini uit Wehl zijn wij erg trots op deze leden en hun prestatie en vinden het daarom ook de hoogste tijd dat ze eens in het zonnetje worden gezet.