Logo Showdown Bonbini

Wat is Showdown?

Ken je onze sport al maar denk je dat het een oubollige suffe sport is? Dan sla je de plank behoorlijk mis! Showdown is een flitsende sport die ontwikkeld is voor mensen met een visuele beperking. Het spel wordt gespeeld op een langwerpige speeltafel die voorzien is van een opstaande rand met aan beide uiteinden een goal. Bij echte topwedstrijden zijn balsnelheden gemeten tot wel 185 kilometer per uur, dus showdown is beslist geen sport voor mietjes. We hebben ook een video opgenomen van een wedstrijd op onze trainingsavond, de link naar de video kan je onderaan in dit artikel vinden.

Ben je goedziend, slechtziend of blind, voor showdown maakt het niet uit! Alle spelers dragen immers een geblindeerde skibril waardoor de omstandigheden voor iedereen gelijk zijn. Het spel wordt dan ook puur op het gehoor gespeeld.

Bij showdown Bon-Bini in Wehl zijn we opzoek naar nieuwe leden. Op onze wekelijkse speelavond op woensdagavond (van 18:30 tot 21:00 uur) speelt iedereen tegen elkaar. Jong tegen oud en profs tegen recreanten. Iedereen houdt rekening met elkaar en leert van de ander.

Er is de mogelijkheid om alleen clublid te worden, maar daarnaast zijn er ook regelmatig toernooien in zowel binnen- als buitenland waar je aan deel kan nemen. Jaarlijks is er ook een Nationale competitie welke opgevolgd wordt door de Nederlandse kampioenschappen. Ook binnen onze eigen vereniging worden er jaarlijks verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder een gezellige barbecue, clubkampioenschappen en diverse andere activiteiten.

Momenteel traint de regerend Nederlands kampioen bij ons in Wehl, dus wil jij het spel een keer uitgelegd krijgen door iemand die zowel nationaal als internationaal mooie prestaties heeft neergezet, neem dan gerust contact met ons op via info@showdownbonbini.nl of bel naar 0612977555 of kom eens een keer vrijblijvend langs bij onze speellocatie (op loopafstand van het station in Wehl) Zaal Bon-bini, Grotestraat 1a, 7031 AE Wehl.

Bij hieronder de video te bekijken van een doorsnee wedstrijd op onze wekelijkse trainingsavond. Ben je Wel Enthousiast geworden over onze sport, maar zitten we helaas niet bij jou in de buurt, geen paniek! Kijk dan eens hier voor Een vereniging in jouw omgeving. Ben je niet blind of slechtziend, maar wil je wel graag betrokken zijn bij deze mooie innoverende sport, wij en andere verenigingen zijn ook altijd hard opzoek naar scheidsrechters die het spel in goede banen leiden. Zo houden we samen onze sport intact. Hopelijk tot snel!!

Wil je meer weten over de sport Showdown? Lees dan de spelregels (in pdf-formaat).